Blivande lektör söker manus att testläsa

Uppdatering

Stort tack för det stora intresset och engagemanget! Jag har efter bara några timmar fått in en större mängd texter att testläsa än jag vågade hoppas på. Därför behöver jag tyvärr säga stopp. För nu.

Det kommer nya chanser framöver – följ gärna bloggen så får du veta när 😉

Jag har länge sneglat på lektörsyrket, och äntligen blir det av! Nu har jag påbörjat en utbildning till diplomerad lektör som blir klar i september 😊 Det kommer bli en intensiv vår och sommar, men jag vill ändå lägga till ytterligare uppgifter eftersom jag behöver öva, öva och öva! Då tänker jag så här: genom att läsa nästan-färdiga manus får jag möjlighet att bygga på min erfarenhet och vässa mina lektörsförmågor.

Och det är här du eventuellt kommer in! Har du ett manus som är nästan klart? Där du inte kommer längre på egen hand utan behöver någon utanför familjen och vänkretsen som läser och återkopplar på din text?

Om din text faller inom genrerna skönlitteratur, deckare, spänningsromaner, verklighetsbaserade romaner eller … ja, i princip allt utom fantasy, erotik eller poesi, så ställer jag gärna upp och läser första kapitlet av din bok, upp till 3 000 ord. Av mig får du sedan tillbaka en återkoppling som innehåller både styrkor och sådant jag tror kan höja din text ytterligare. Det blir inte ett lektörsutlåtande, men lite mer återkoppling än vad en testläsning vanligtvis innehåller.

Intresserad? Kontakta mig genom att skriva in i formuläret på sidan Kontakt.

Berätta vad det är för genre och om det är något särskilt du skulle önska att jag kikar på. Du kommer få svar av mig inom kort om jag kan ta just ditt manus (jag vet ju inte hur stort intresset blir) och i vilket filformat osv. Jag kommer genomföra så många testläsningar jag hinner, minst en per vecka de närmaste månaderna. Först till kvarn i min mejlbox gäller och max en gång per person om det är så att jag får in många.

Dela gärna detta med vänner som kan vara intresserade!

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Gilly - skrivcoach

  Hej Lena!
  Jag läser en diplomutbildning till lektör som författarcoach Ann Ljungberg håller i. Hittills är jag mycket nöjd: Ann är kunnig, vi är en trevlig grupp som träffas i webbmöten och vi lär oss massor! Jag vet inte om Ann planerar en ny utbildningsomgång, men kontakta henne om du är intresserad: http://www.litterarakonsulter.se/ Lycka till!

 2. Lena Sjögren

  Hej!
  Jag är nyfiken på lektörs utbildningen du går, vem är arrangör? Har själv funderingar på att bli lektör.
  Är den på distans, på deltid, hur fungerar den och vad tycker du? Är det en bra utbildning?
  Hälsningar Lena

Kommentarer är stängda.