Skrivkurs i sommar!

  • Inläggskategori:Skrivkurs

Är du redo att maxa ditt skrivande i sommar? Att utveckla din idé eller kanske till och med komma i mål med din bok? Vi är en grupp lektörer under paraplyet Litterära Konsulter som har satt ihop en 8 veckor lång sommarkurs som inkluderar personlig respons på dina texter varje vecka.

5 sidors respons – varje vecka

Vi är en grupp lektörer som har planerat en sommarkurs för dig som verkligen vill komma vidare med ditt skrivande i sommar. Vi vill säkerställa att det blir en kurs som fokuserar på dina förutsättningar och ambitioner, och därför kommer vi varje vecka ge respons på 5 sidor av din text.

Du får redan i anmälan ange vad för text du skriver så kan vi matcha ihop dig med lämplig lektör 😊 Jag ser verkligen fram emot att följa och peppa ett antal (aspirerande) författare över 8 veckor, t ex personer som skriver feelgood, spänning, deckare eller skönlitterärt baserat på verkliga händelser eller livsöden!

Eftersom alla deltagare får egen lektör är antalet platser begränsat – men vi är många som läser mycket, så jag hoppas verkligen vi kan ta emot alla som vill.

Temaveckor med fördjupad kunskap och inspiration

Varje vecka kommer vi även ha olika fokusområden med konkreta övningar. Jag kommer hålla i temavecka 3, som blir en djupdykning i MRU (Motivation/Reaction-units). Kortfattat handlar det om att först skriva objektiva händelser och därefter karaktärens reaktioner på dessa, på ett sätt som gör att läsaren kan följa med och uppleva världen ur karaktärens perspektiv, medan det sker. Detta är en teknik som kan vara hjälpsam om du vill bli bättre på att hålla berättelsen i nuet snarare än att återberätta eller om du vill ha ett extra verktyg för gestaltning och för att driva intrigen framåt. I grunden är det en tydlig och enkel teknik, men den kan vara svårare än man tror i praktiken – så det kommer finnas övningar för den som vill.

Över sommaren kommer mina kolleger bland annat prata om gestaltning, miljö och karaktärsutveckling men även hur du skriver djupa relationer och sex-scener och tips för dig som skriver verklighetsbaserat samt konkreta råd som höjer nivån på ditt språk.

Förutom temaveckorna ingår även en webbkurs, där du kan välja mellan ett antal olika – vi vill helt enkelt ge dig flexibilitet att välja det som är mest relevant för dig. Som exempel finns kursen Skriv romanen på 10 veckor, Kom igång med din romanidé eller Redigera romanen.

Skrivskola 8 veckor i sommar

Satsa på ditt skrivande i sommar tillsammans med din lektör

Mötesplats andra skrivande människor

Vi vet också hur värdefullt det är att träffa andra människor som skriver. Nu är just detta svårare i år än andra år men vi kommer ha ett facebook-rum där alla kan hänga och kanske knyta nya kontakter.

  • Anmälan: 6 juni – 18 juni
  • Kursstart: 22 juni
  • Pris: 5 000 kr inklusive moms