Vill du stå med din färdiga bok på Bokmässan 2021?

Vill du färdigställa din bok och lansera den vid nästa års bokmässa? I så fall finns möjligheten att vara med i projektet ”Från Bokidé till Bokmässa 2021” med mig (Gilly) och Litterära konsulter.

Vi hjälper dig med hela processen från finslipning av ditt manus till egen utgivning och marknadsföring. I september 2021 står du på Bokmässan med boken i hand, tillsammans med mig och resten av teamet som har stöttat dig på vägen. Du delar glädjen med författarkollegor som du lärt känna under projektets gång.

Detta är en möjlighet för dig som har ett bokmanus som du känner dig relativt sett klar med, du har kommit så långt du kan på egen hand. Det kan vara allt från skönlitterärt, till självbiografiskt eller fackbok.

Du får

 • stöd av lektör, redaktör och korrekturläsare
 • sättning av inlaga och text, samt bokomslag
 • råd och tips att planera din marknadsföring, inklusive vissa PR-aktiviteter, annonser samt lansering  på Bokmässa 2021
 • praktisk vägledning att bli egen förläggare
 • kurser och gemenskap med andra författare som är lika dedikerade som du, samt möjlighet att diskutera egna frågor vid mastermind-möten varannan vecka
 • … och massor av annat som behövs för att ge ut din egen bok i tid till Bokmässan 2021.

Tillsammans ror vi den här drömmen i hamn!

Du äger alla rättigheter till din bok 

Tryck av bok ingår inte i priset. Tidigare erfarenhet visar att det skiljer sig mycket åt i vilken utsträckning författaren vill ha fysiska böcker och från vilket tryckeri. Valfriheten är viktig.

De som vill får hjälp att ladda upp boken på Publit, vilket kostar ca 600 kr. Det ger dig möjlighet att sälja boken via Print-on-demand direkt till dina kunder via t ex Bokus och Adlibris. Du kan även trycka upp böcker till dig själv att sälja vid Bokmässor och andra tillfällen. Tryckkostnad per bok varierar mellan 30-70 kr beroende på antal sidor, om det är färgbilder osv.

Den viktigaste av allt: du kommer äga alla rättigheter till din bok. Du har inga startavgifter eller avgift/bok osv till annat förlag. Inom detta projekt betalar du för de tjänster som krävs för att få en bok du känner dig stolt över, men sedan är den helt och fullt din. All vinst från försäljningen tillfaller dig.

Kostnad
60 000 exklusive moms (dvs 75 000 kr inklusive moms) för ett manus på max 80 000 ord.

Då har du ett team som hjälper dig att färdigställa ditt manus så det når sin fulla potential, du får en förpackning som väcker intresse för din berättelse och du får hjälp att bli din egen förläggare, inklusive att bygga din författarmarknadsföring. Lansering på bokmässan 2021 blir finalen på vårt samarbete, där du har en given plats i montern.

Du betalar successivt under 2021 enligt följande plan (exkl moms 25 %):

 • 7 500 kr vid antagning
 • 30 000 kr senast 26 mars
 • 7 500 kr 26 maj
 • 7 500 kr 26 juni
 • 7 500 kr 26 augusti

En del av projektet handlar om att hjälpa dig starta företag (om du inte redan har ett) och utveckla ditt företagande inom bokbranschen. Det innebär även att du i så fall kan dra av momsen.

Ansökan
Vi tar emot max 20 författare. Den som är intresserad skickar synopsis och 10 sidor från manuset för bedömning att det är rimligt att du kan färdigställa boken inom projektets tidsram.

Ansökan skickar du in genom att fylla i ett formulär. Då skickar du även in ca 10 sidor från ditt manus + en sammanfattning där du t ex beskriver genre, målgrupp och inkluderar synopsis.

Efter ansökan görs en bedömning om det är rimligt att författaren kan färdigställa boken med kvalitet inom projektets tidsram. Bedömningar görs kontinuerligt, vilket innebär att det är först till kvarn som gäller. I början av oktober hade ungefär hälften av platserna tillsatts.

Om du vill att just jag ska vara din lektör och redaktör kan du ange det som önskemål vid anmälan.